Yogi Bhajan

"An attitude of gratitude is the highest yoga" - Yogi Bhajan

Yogi Bhajan, meester in de Kundalini Yoga

 

 

 

 

 

 

 

 

Van eeuwenoude geheimhouding in het oosten...

Eeuwenlang werd Kundalini yoga in het diepste geheim onderwezen in het Noordwesten van India. De technieken werden mondeling van meester op leerling doorgegeven, om te voorkomen dat de leer in verkeerde handen zou vallen en om misbruik van de krachtige Kundalini energie te voorkomen.

 

... naar Kundalini yoga voor iedereen in het westen

Yogi Bhajan (1929) begon zijn training toen hij slechts acht jaar oud was. Toen hij zestien was riep zijn leraar hem uit tot Meester in de Kundalini yoga. In 1969 besloot Yogi Bhajan dat het tijd was om de tot dan toe geheimgehouden technieken van Kundalini yoga openbaar te maken in het westen. Hij ging daarvoor naar de Verenigde Staten. Eind jaren zestig van de vorige eeuw, de tijd van de Vietnam-oorlog en de hippies, zag hij dat veel jongeren op zoek waren naar manieren om hun bewustzijn te verruimen en om zich gelukkig te voelen. Met Kundalini yoga bood hij hen een gezond alternatief voor drugs.

 

Kundalini yoga: praktisch en voor iedereen

Van oudsher is Kundalini Yoga de yoga voor de ‘householder’: voor mensen met verantwoordelijkheden, die midden in de maatschappij staan. Hulpvaardigheid, compassie en nederigheid zijn grote pijlers binnen de lessen van Yogi Bhajan. Door anderen te helpen, word je zelf ook gelukkig, was zijn devies.

 

Yogi Bhajan richtte een aantal organisaties op die Kundalini yoga beschikbaar maken

voor iedereen. Bijvoorbeeld de Happy, Healthy, Holy Organisation (3HO) en het Kundalini Research Institute (KRI).

 

Harbhajan Singh (Yogi Bhajan) heeft zijn fysieke lichaam verlaten op 6 oktober

2004. Hij is 75 jaar oud geworden.