Kundalini yoga

“Life is simple. Life is not complicated. Life is only one thing:.

Identify yourself” - Yogi Bhajan

 

Wat is Kundalini yoga?

‘Kundalini’ is de energie van het bewustzijn. Die energie hebben we allemaal in ons: het ligt opgeslagen in ons lichaam, in het eerste chakra ter hoogte van het stuitbeen. En met het beoefenen van Kundalini yoga maak je die energie van het bewustzijn in jezelf wakker.

 

Hoe werkt Kundalini yoga?

Kundalini yoga werkt direct in op je zenuwstelsel, je organen en je kliersysteem. Hierdoor is het effect voor veel mensen meteen voelbaar - lichamelijk, geestelijk en emotioneel. Want deze drie zijn volgens de Kundalini yoga onlosmakelijk met elkaar verbonden.

 

Het effect van Kundalini yoga

Veel lichaamshoudingen zijn dynamisch en de uitdaging is om de bewegingen of de statische posities langere tijd te vol te houden. Hierbij kun je lichamelijke, geestelijke of emotionele blokkades tegenkomen en vervolgens doorbreken - waarna de energie weer vrij door je lichaam kan stromen. Je zult merken dat je je blijer en energieker gaat voelen, dat je alerter en bewuster in het leven staat en meer helderheid en rust in jezelf ervaart.

 

Doel van Kundalini yoga

Hoewel Kundalini yoga anders is dan de meeste andere vormen van yoga, is het doel uiteindelijk hetzelfde: het activeren , stimuleren en kanaliseren van de energie van het bewustzijn.

 

Voor wie is Kundalini yoga?

Kundalini yoga is voor iedereen. De oefeningen zijn niet ingewikkeld en je hoeft er ook niet lenig voor te zijn. Elke les heeft een eigen 'thema', zoals het zenuwstelstel, het immuunsysteem of bijvoorbeeld het verminderen van stress of het vergroten van je energie. Hierdoor kan de ene les heel zacht en rustig zijn en de andere juist behoorlijk pittig. Voorop staat echter altijd dat jij je eigen lichaam het beste kent. Luister daar dus goed naar en bepaal zelf waar jouw grens ligt.

 

Meer informatie of twee proeflessen volgen? Neem contact op.