FAQ

"If you want to progress in your life and grow, act not to react" - Yogi Bhajan

Veel gestelde vragen

 

Wat is het verschil tussen Kundalini yoga en andere vormen zoals Hatha yoga?

Kundalini yoga is een krachtigere en meer dynamische vorm dan de meeste andere vormen van yoga. Het wordt ook wel de moeder van alle yoga genoemd: alle afzonderlijke onderdelen uit alle yogavormen komen erin samen. Er wordt gezegd dat een jaar correct uitgevoerde Kundalini yoga gelijk staat aan de som van twaalf jaar Hatha yoga, zes jaar Raja yoga, drie jaar Mantra yoga en één jaar Laya yoga.

 

Is Kundalini-energie gevaarlijk?

Nee. Ontwaakte Kundalini-energie opent het bewustzijn. Als je hier niet op bent voorbereid, dan kan dit wel een heel intense ervaring zijn. Wanneer Kundalini yoga op de voorgeschreven manier wordt beoefend, bereidt het je lichaam juist voor op een geleidelijke stroom van deze energie door het lichaam. Als je wegens gezondheidsredenen niet zeker weet of Kundalini yoga geschikt is voor jou, raadpleeg dan eerst je huisarts.

 

Mag ik eten voordat ik naar yoga ga?

Twee tot drie uur voor een yogales kun je beter niet eten. Met een volle maag kun je bepaalde oefeningen, zoals de ploeg en de schouderstand, niet uitvoeren. Bovendien zet je lichaam je bloed en energie na een maaltijd in voor je spijsvertering, in plaats van voor de beoefening van yoga (een licht tussendoortje, zoals een banaan, is geen probleem).

 

Waarom wordt yoga op blote voeten gedaan?

Onze voeten hebben 72.000 zenuwuiteinden in zich. Wanneer we onze voeten de kans geven om te ademen kan ons zenuwstelsel zich met de energie die ons omringt verbinden.